.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Des de l’any 1994 el Museu d’Art exposa de manera mensual una obra seleccionada del seu fons que es presenta acompanyada d’un text centrat en un aspecte determinat de la seva història. Amb aquesta aproximació d’expert, s’amplia la documentació que el Museu té sobre les obres del seu fons.

Aquest mes de febrer, l’obra seleccionada és «Gòtic», de l’artista alt-empordanès Joan Sibecas i Cabanyó, de l‘any 1961, que forma part del fons d’art de la Diputació de Girona.

Es tracta d’un dibuix fet amb carbó sobre paper, de  47.5 x 72.5 cm, on Sibecas, segons l’article de l’obra signat per Víctor López Moya, “hi projecta un elogi al paisatge urbà, sense elements humans que distreguin l’atenció del que importa: la verticalitat d’una arquitectura arrelada a la terra on va néixer i treballar l’artista. (...) Gòtic és el clau que va refermar l’artista com a tal dins els certàmens, i la constatació que Sibecas considerava les seves obres un univers paral·lel, més que no pas la recreació de la realitat.”

Informació 1 mes, 1 obra

Article de l’obra

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca