.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Sessió de dibuix naturalista a càrrec de l'artista Manel Bayo a Lloret de Mar
24/01/2022

Divendres passat, dia 21, a la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar es va realitzar una activitat relacionada amb l’exposició «Contra natura», de Manel Bayo.

L’artista va impartir-hi una sessió de dibuix naturalista a dotze alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Ramon Coll i Rodés d’aquesta localitat.
Bayo va fer una visita comentada de l’exposició abans d’iniciar la sessió, en la qual es va treballar la tècnica del dibuix amb llapis de grafit a partir de diversos models de plantes i flors.

A «Contra natura» Bayo planteja l’exposició en forma de joc —element constant en els seus projectes des que va començar aquesta pràctica artística a principis del segle xxi— mostrant al visitant un artefacte amb unes regles que pot decidir seguir o trencar per arribar a descobrir (i aquí rau l’objectiu de Bayo) les diferents capes que amaga la realitat. Però la seva proposta va més enllà: intencionadament (o no, de nou el joc) vol mostrar al visitant el sentit de la vida i els seus límits. Aquestes múltiples lectures del seu plantejament converteixen la mostra en una exposició metalingüística en què es parla més de la manera com mirem o dels mecanismes de comunicació i transmissió utilitzats que no pas dels sentiments que provoca la visió d’una flor bonica.

La mostra es podrà veure a la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar fins al dilluns 31 de gener.


Més informació

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca