.

CERCADOR

Notícies

Tornar

S'inaugura l'exposició d'Àlex Nogué «Quan els arbres deixaren anar la nit» a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona
19/01/2022

Àlex Nogué va guanyar l’any2017 la convocatòria de la novena Biennal d’Art de Girona amb Boix, peça que esdevé el punt de partida d’aquesta nova exposició presentada a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Aquell mateix any va protagonitzar la catorzena edició del cicle Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona amb «Un tren en pot amagar un altre», una proposta en la qual prenia com a títol un rètol habitual a les estacions de tren franceses, Un train peut en cacher un autre,  per explicar que una imatge pot contenir més del que veiem.

 «Quan els arbres deixaren anar la nit» és una exposició d’art contemporani que utilitza metafòricament els elements de la natura —arbres, plantes i el paisatge—, fent referència als moments singulars de canvi, com el de la nit al dia. Però també fa referència als canvis en el moment de passar de les intuïcions a les realitzacions en la creació artística, i als canvis en els moments incerts que ens han tocat viure. L’autor ha treballat en aquest projecte durant aquest llarg període de pandèmia i ha tingut especialment en compte les possibilitats que li oferien les dues sales de la planta baixa de l’edifici de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona per treballar en una obra de gran format.

L’exposició ocupa una superfície de 400 m2 a la planta baixa de la Casa de Cultura de Girona i es distribueix en dues grans sales. La primera sala és ocupada per cinc obres agrupades amb el títol Jardins. Són instal·lacions de paret amb objectes, pintures i vídeos, en què l’autor utilitza el recurs d’establir una substitució analògica entre elements de la naturalesa i sentiments o estats existencials de les persones.

A la segona sala, Àlex Nogué ha creat una obra de gran format que dona nom a l’exposició: Quan els arbres deixaren anar la nit, una instal·lació de paret de 35 metres de llargada, formada per una seqüència continuada de 38 teles tractades en blanc i negre, cadascuna de les quals en genera una altra per acabar construint un contínuum visualment espectacular. Aquesta obra es completa amb una peça musical, composta especialment per a l’ocasió per Daniel Lumbreras, que segueix un procés de creació semblant al d’Àlex Nogué i inspirat en la mateixa idea, però treballat amb independència, de manera que imatge i so es contraposen amb autonomia en el mateix espai i generen un tercer significat.

L’exposició es podrà visitar fins al 19 de març de 2022 (de dimarts a divendres d’11 a 20 h, i els dissabtes d’11 a 18 h). Els festius estarà tancada.

Més informació: Casa de Cultura

Fotografies: Miquel Millán

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca