.

CERCADOR

Notícies

Tornar

La peça seleccionada aquest mes de desembre pel Museu d’Art de Girona dins el programa 1 mes | 1 obra és «Plor», una  escultura de Pere García Leyes que forma part del Fons d'Art de la Diputació de Girona.

Amb aquesta obra l’escultor Pere Garcia Leyes va guanyar el segon premi al Concurso Provincial de Arte de la Diputación Provincial de Gerona l’any 1969, en què Domènec Fita fou un dels membres del jurat. Aquest concurs es feia coincidint amb les festes de Sant Narcís, i les 140 obres participants en aquella edició s’exposaven a la Casa de la Cultura Bisbe Lorenzana.

Garcia Leyes  (Sant Boi de Llobregat, 1942 – 2021) hi presenta una obra de pedra de mitjà format on juga amb les contradiccions a través d’una factura tosca i delicada alhora. On recorre al pes de la pedra per definir el pes del dolor i la desesperació que produeix el plor. On la vulnerabilitat de l’afligit es representa a través de la disposició de la figura en l’espai. Esculpint la pena de manera universal i quotidiana.

Sol Riera Alier

Informació 1 mes | 1 obra

Article de l’obra

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca