.

CERCADOR

Notícies

Tornar

La peça seleccionada aquest mes de novembre pel Museu d’Art de Girona dins el programa 1 mes | 1 obra és la Mare de Déu de Pontós, una talla de la segona meitat del segle xv que forma part del Fons d'Art de la Diputació de Girona.

El 1973 va estar exposada a la Fontana d’Or durant l’exposició d’escultura gòtica de Girona i actualment es pot admirar a la sala 7 del Museu d’Art de Girona.

Es tracta d’un magnífic exemple de la iconografia mariana d’època gòtica. El volum del cos, el sentit monumental i la forma del plegat de les robes —sinuoses, volumètriques i  contundents— ens permeten enquadrar la imatge dins el corrent flamenquitzant de la segona meitat del segle xv.

El grup, ple de refinament i tendresa, és el resultat del treball d’un escultor anònim que explora les possibilitats plàstiques i expressives de l’alabastre, traslladant la seva pròpia versió del nou estil a un dels testimonis més valuosos de la sensibilitat artística de la producció gironina i dotant aquesta obra d’una singular significació pel que fa a l’escultura del nostre país d’estil flamenquitzant.

 

Informació 1 mes | 1 obra

Article de l’obra

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca