.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Divendres passat, 15 d’octubre, a la sala d’exposicions de la Ciutadella de Roses, es va inaugurar la mostra itinerant «Carles Rahola. Una vida republicana», ideada per la Diputació de Girona en col·laboració amb la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb l’objectiu de donar a conèixer la figura de Carles Rahola i aportar una visió més acurada i profunda de la seva trajectòria vital i professional.

L’alcalde de Roses, Joan Plana; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roses, Eric Ibáñez, i la tinenta d’alcaldia del mateix Ajuntament i diputada de Programes Europeus de la Diputació de Girona, Montserrat Mindan, van ser els encarregats d’inaugurar-la.

Amb l’exposició «Carles Rahola. Una vida republicana», comissariada per Xavier Carmaniu, es vol ressaltar la tasca que Carles Rahola va fer com a periodista, historiador i activista cultural; situar-lo al lloc que li pertoca a la Catalunya del primer terç del segle xx, i subratllar el fet que la seva vida continua essent avui en dia un exemple de lluita democràtica.

L’exposició consta de sis àmbits a través dels quals es va desgranant la vida personal i professional de Carles Rahola: periodista, republicà, escriptor i servidor públic. La mostra comença amb un àmbit introductori i acaba amb un altre on se li ret un homenatge recordant tots aquells qui, de diferent manera, li han fet memòria.

En paral·lel, l’Ajuntament de Roses ha programat un cicle de conferències titulat Jornades de Memòria Històrica Local: «Fem memòria». La primera, que va tenir lloc el 12 d’octubre passat, va anar a càrrec de Xavier Carmaniu, comissari de l’exposició, que va aprofundir en la vida de Carles Rahola.

Podeu veure la conferència des de l’enllaç següent:

https://www.youtube.com/watch?v=tQBiYK02NQ4

 

Fotografies: Miquel Millán

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca