.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Des de l’any 1994 el Museu d’Art exposa de manera mensual una obra seleccionada del seu fons que es presenta acompanyada d’un text centrat en un aspecte determinat de la seva història. Amb aquesta aproximació d’expert, s’amplia la documentació que el Museu té sobre les obres del seu fons i es buscar difondre les seves obres d'art i apropar-les a la ciutadania.


Aquest mes d'agost, l’obra seleccionada és «Recollint garbes», de l’artista Josep Berga i Boada, datada l’any 1918, que forma part del fons d’art de la Diputació de Girona.


Es tracta d’un dibuix fet amb carbó sobre paper, de 63,5 x 48,5 cm, una estampa de la vida rural que transmet una complaença visual per arribar a "fer-nos sentir una certa empatia per aquells homes i dones treballant durament al camp, també per les bèsties", segons l'article de l'obra signat per Sílvia Alemany. I és que en paraules del mateix Berga i Boada, la pintura destaca per "la seva capacitat d’ennoblir temes desagradables".


Informació 1 mes, 1 obra


Article de l’obra

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca