.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Dues obres del Fons d'Art de la Diputació de Girona, a l'exposició «Pintar, crear, viure. Dones artistes a l'Alt Empordà (1830 - 1939)»
24/10/2020

El passat 3 d’octubre es va presentar al Museu de l’Empordà l’exposició «Pintar, crear, viure. Dones artistes a l’Alt Empordà (1830-1939)».

Aquesta és una exposició pionera que recupera dones artistes nascudes o establertes a l’Alt Empordà entre 1830 i 1939. La mostra acull més de 100 obres de 31 dones: pintures, dibuixos, escultures, fotografies i objectes de disseny industrial.

L’exposició és el resultat d’un treball de recerca previ que s’ha documentat mitjançant arxius, premsa d’època i col·leccions familiars. Presenta les obres d’artistes ja conegudes, com Ángeles Santos, Esther Boix o Mercè Huerta; d’altres que es reivindiquen per primera vegada en aquest àmbit, com Caterina Albert, Carme Escursell, Rosa Soler o Carme Roget; d’artistes de projecció internacional, com Mary Callery, Parvine Curie o Rita Donagh, i de dues artistes del tot desconegudes fins avui: la fotògrafa Mey Rahola, vinculada a Cadaqués i amb un fons fotogràfic extraordinari dels anys 1930 i 1940, i la primera fotògrafa documentada ara com ara de l’Estat espanyol: la figuerenca Paulina Buxó.

La Diputació de Girona participa en l’exposició amb la cessió de dues obres del seu Fons d’Art:

«Alta fidelitat», d’Esther Boix (Llers, 1927 - Barcelona, 2014) http://www.ddgi.org/fonsArt/artista/189/boix-pons-esther 

«Fuga», d’Elena Paredes (Rosario, Argentina, 1912 - Barcelona, 2006), imatge de la notícia. 

L’exposició es podrà visitar del 3 d’octubre de 2020 al 10 de gener de 2021. https://www.museuemporda.org/

 

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca