.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Ja hi ha guanyadors de la convocatòria per al 2020-2021 del programa «Exposicions viatgeres». El jurat, que es va reunir el dimarts 7 de juliol, ha escollit els projectes «Contra natura», de Manel Bayo, i «La construcció d’un simulacre», d’Adrià Gamero. Aquesta convocatòria de l’«Exposicions viatgeres» s’ha vist afectada per la situació generada per la COVID-19, i ha calgut renovar terminis. Així doncs, s’ha hagut d’ajornar el període expositiu dels dos projectes guanyadors, de manera que la inauguració de les itineràncies serà al mes de setembre del 2021 i no al setembre del 2020, com estava previst.

Amb el projecte «Contra natura» Manel Bayo reflexiona sobre les formes d’entendre la pràctica artística. La proposta està articulada a partir de quatre sèries de dibuixos o pintures que comparteixen l’ambient botànic, la passió pel dibuix naturalista i una certa ambigüitat formal que l’apropa conceptualment a una possible intenció surrealista.

El projecte d’Adrià Gamero, «La construcció d’un simulacre», també segueix el mateix fil discursiu de la reflexió. En aquest cas, l’artista parteix de la idea del paisatge com a construcció vinculada a l’acte artístic. L’exposició es compon d’una trentena de peces, mitjançant les quals Gamero ens parla del territori i dels seus usos. A través de les seves obres l’artista dona visibilitat a realitats que passen desapercebudes o que són obviades, però que condicionen l’entorn.

El jurat també ha valorat molt positivament els treballs següents: «Quasi segur que sí», d’Irene Visa, per l’excel·lència que el projecte presenta en el seu conjunt. «Des de dins», de Núria Gimbernat, per l’elegància i la subtilesa de les obres que formen el projecte.

 

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca