.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Àlex Nogué, un dels dos artistes guanyadors del programa Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona, presenta al Museu Memorial de l’Exili (MUME) Fugir, un vídeo que evoca la idea de fugida. Alguns llocs, tal vegada tots els llocs, són contenidors de pensaments, de les mirades que han retingut, de les vivències que han escenificat i de les imatges que han generat fins a configurar una estructura cultural que travessa el temps. I entre aquests llocs, el bosc té una significació rellevant. Els seus arbres esdevenen els testimonis silenciosos de tot el que ha succeït al seu voltant, són els arxivers dels estats anímics de les persones, els notaris de gestes èpiques, els tresorers dels secrets i els impulsors dels somnis. Seguim vivint temps convulsos. Els arbres del Pirineu varen veure fugir milers de persones de la dictadura franquista. Els mateixos arbres que han vist fugir, a la segona dècada del segle xxi, artistes i polítics. Fugir per no morir. Fugir dels altres, fugir pels altres. Fugir d’un mateix. Fugir de la por, fugir amb por. Fugir per tornar, fugir per oblidar, fugir per perdre’s, fugir per buscar. Fugir per desitjar.

Àlex Nogué (els Hostalets d’en Bas, 1953) és artista visual i catedràtic de la Universitat de Barcelona. Editor de la revista científica d’art contemporani BRAC (Barcelona, Recerca, Art i Creació). Ha publicat 7 llibres sobre els processos de creació fonamentats en l’experimentació artística personal. Ha realitzat més de 60 exposicions individuals en diferents països. El 2017, va guanyar la novena edició de la Biennal d’Art de Girona, convocada per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

L'exposició es pot veure al MUME (la Jonquera) del 18 de gener al 31 de maig de 2020.

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca