.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Enguany, amb motiu del 75è aniversari de la mort del fotògraf gironí Valentí Fargnoli Iannetta (1885-1944), la Diputació de Girona ha impulsat un programa commemoratiu d’actes, entre els quals destaquen la publicació del quadern de fotografia Valentí Fargnoli. Una memòria persistent,i una exposició itinerant, «Valentí Fargnoli. El paisatge revelat», que es podrà veure per primera vegada a la Casa de Cultura de Girona durant el mes d’abril i recorrerà diferents punts del territori. 

Valentí Fargnoli va ser un dels fotògrafs més importants de la primera meitat del segle xx. Fotògraf ambulant, va recórrer durant dècades pobles i paisatges de les comarques gironines i va captar amb la seva càmera un valuós testimoni visual del seu temps. La seva obra esdevé avui la imatge per excel·lència abans del desenvolupament turístic.

L’exposició vol ser un recorregut estètic i visual per l’obra de Fargnoli a partir del fons fotogràfic de 834 plaques de vidre originals que conserva INSPAI, Centre de la Imatge, institució que treballa per la conservació, digitalització, documentació i difusió del patrimoni fotogràfic a les comarques gironines.

«Valentí Fargnoli. El paisatge revelat» permetrà al visitant endinsar-se en l’univers de Fargnoli, en el marc dels primers anys de la fotografia a Girona, i gaudir de la singular estètica de les seves imatges, moltes fetes per encàrrec, i d’altres, fruit de l’espontaneïtat de la seva mirada i de la seva passió per la fotografia.

Per a més informació: http://www.inspai.cat/Inspai/ca

 

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca