.

CERCADOR

Notícies

Tornar

L’exposició «Disparant amb el cor» compta amb una seixantena de fotografies en blanc i negre i gelatina de plata, triades personalment per l’autora, i fa un recorregut per tota la seva carrera des de l’inici, en la dècada dels anys cinquanta, fins als seus últims treballs, quan abandona la professió, l’any 1985, pel seu desacord total amb la nova deriva groga i sensacionalista del fotoperiodisme.

Després d’haver començat la seva carrera en la fotografia esportiva i haver treballat també el reportatge social i la moda, va seguir de molt a prop personatges cèlebres internacionalment. En aquesta exposició veiem com Biarnés es convertia en còmplice dels personatges que retratava, i arribava a tal grau d’intimitat i confiança amb ells que la seva obra és més propera a l’àlbum familiar que al reportatge fotoperiodístic.

Joana Biarnés (1935-2018), considerada la primera fotoperiodista d’Espanya, és representada per Photographic Social Vision, que treballa perquè se’n reconegui l’obra i la trajectòria professional. Va començar de molt jove seguint l’estela del seu pare, Joan Biarnés, un respectat fotògraf esportiu de Terrassa, i poc temps després va acompanyar Ramon Masats (Premi Nacional de Fotografia el 2004) en els seus passejos fotogràfics, en els quals va aprendre a treballar les ombres i a modelar la llum.

Biarnés va ser una pionera que va vèncer els prejudicis d’una època, va triomfar en la professió, va conèixer i va immortalitzar grans personatges de la història i, quan s’hauria pogut convertir en una llegenda, va desaparèixer.

La mostra es podrà veure a la Casa de Cultura de Girona fins al 2 de març.

Per a més informació: https://www.casadecultura.org/

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca