.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Ja està llesta la programació expositiva de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt per a l'any 2019. La van presentar el passat dimecres 4 de desembre els principals responsables d'aquest equipament cultural Robert Fàbregas, director; Maria Mercè Roca, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, i Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona. Durant l’acte també han participat Glòria Bosch i Laura Cornejo, comissàries d’exposicions de Les Bernardes.

 

Les Bernardes de Salt, la Casa de Cultura del Gironès, és un espai d’art, divulgació i coneixement en el marc del pensament contemporani on s’imparteixen cursos i es fan formacions. El centre aposta per la qualitat i l’obertura artística sense renunciar a la proximitat. En els seus quatre espais expositius (la sala Central - Berta Casas, la sala 29 m2, la sala Sant Jordi - Laboratori i la sala Photo, que és l’única sala estable de les comarques gironines dedicada a la fotografia), les exposicions d’artistes consolidats comparteixen espai amb exposicions d’alumnes o d’artistes emergents.

 

En aquesta edició, i per tercer any consecutiu, tant el cicle expositiu com les propostes presentades en la programació giren al voltant del concepte marge, molt vinculat a Salt i a la seva realitat urbana i social, i vist com a espai d’oportunitats, com a lloc físic i mental, on tot pot passar.

 

El cicle d’enguany es basa en sis blocs expositius organitzats per mesos al llarg de l’any 2019. En cada bloc es fan d’una a tres exposicions diferents. El primer s’iniciarà el proper 14 de desembre d’aquest 2018, amb una exposició en què, per primera vegada, es col·labora amb el Museu d’Art de Girona. Es tracta d’una mostra sobre l’artista d’origen jueu Mela Muter, complementària a l’exposició que es pot veure des del passat 24 de novembre al mateix Museu d’Art de Girona, titulada «Mela Muter i els artistes polonesos a Catalunya».

 

L’exposició del Museu d’Art explora l’obra pictòrica de l’artista, mentre que la mostra que s’exposarà a Les Bernardes de Salt, titulada «Llibertats perdudes», es basarà en la seva vessant més literària i personal, i mostrarà la correspondència que va mantenir amb el poeta Rainer Maria Rilke i l’escriptor i polític Raymond Lefebvre. Coincidint amb aquesta exposició, es publicaran dos llibres, inèdits, amb la correspondència que l’artista va mantenir amb cadascun d’ells.

 

Cal subratllar també la participació de Les Bernardes, juntament amb l’artista multidisciplinària Maïmouna Guerresi, a la Biennal de Venècia 2019. Durant aquesta 58a Exposició Internacional d’Art, l’artista presentarà el catàleg i parlarà de les obres que ha creat expressament per a la seva exposició «Aisha al país de les meravelles. Un viatge a Girona» a Les Bernardes.

Per a més informació: http://bernardes.cat/

Documentació ―

Documentació en PDF
Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca