.

CERCADOR

Notícies

Tornar

VIBRA, Festa de la llum 2018, proposa Foroba Yelen, llum comunitària,una obra de l’arquitecte italià Matteo Ferroni que aporta llum col·lectiva al Mali rural. Aquest projecte de d’il·luminació artificial en una regió de Mali ha estat guardonat amb el premi FAD City to city.

Foroba Yelen és una solució d’avantguarda per superar la foscor en el Mali rural que té per objectiu homenatjar la rica cultura maliana amb una nova eina, un nou espai, una nova bellesa. Les fotografies que s’exposen, i que es podran veure a la Casa de Cultura de Girona fins al 4 de gener, són escenes costumistes nocturnes, gairebé teatrals, assistides per un fanal mòbil i que il·lustren situacions domèstiques i quotidianes. Les imatges mostren una relació amb la foscor de la nit molt còmoda, necessària i natural.

«Gireu l’ombra de l’arbre a la llum”. Vaig considerar la llum un fenomen cultural —a més d’un repte tecnològic— que vol alegrar la vida més que no pas l’espai. En última instància, vaig convertir l’ombra de l’arbre en llum, perseguint l’harmonia entre l’eina, la cultura i la natura». M. Ferroni.

Per a més informació: http://www2.girona.cat/ca/vibra

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca