.

CERCADOR

Notícies

Tornar

El Museu d'Art de Girona acull, fins al 23 d'abril del 2019, una exposició dedicada a l’artista polonesa Mela Muter (1876-1967), una de les pintores més reconegudes durant la primera meitat del segle xx. Establerta a París des del 1901, l’artista va visitar Barcelona, on va exposar el 1911 i el 1912, i Girona, on va fer estada la primavera del 1914. L’exposició es focalitza en les exposicions i estades dels artistes polonesos, i especialment de Mela Muter, a Barcelona i Girona. Alhora, presenta l’itinerari vital de l’artista Mela Muter, amb una selecció acurada d’obres, la majoria pintades entre 1906 i 1930, en les quals es fan evidents els temes que la van ocupar i preocupar especialment al llarg de la seva extensa trajectòria artística: la dona, la maternitat, la vellesa, la ceguesa, però també els retrats i els paisatges, dos gèneres que per a ella eren molt propers.

 

L’exposició recull un total de 75 obres —53 olis, 19 dibuixos i 3 escultures—, 57 de les quals de Mela Muter. Entre aquestes obres hi ha una de les peces del Fons d'Art de la Diputació L’Onyar a Girona (1914). S’hi sumen articles de premsa de l’època i documents personals de l’artista: llibretes de notes i d’apunts, fotografies i molt especialment les seves memòries, escrites al final de la seva vida, en les quals reflexiona sobra les seves obres i els seus viatges.

L’exposició, impulsada i produïda pel Museu d’Art de Girona i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, amb la col·laboració del Departament de Cultura, ha comptat amb tres comissaris: les historiadores de l’art Glòria Bosch i Susanna Portell, i el doctor en història de l’art polonès Artur Tanikowski.

Per a més informació: http://museuart.com/de-paris-a-girona-mela-muter-i-els-artistes-polonesos-a-catalunya-2/

Documentació ―

Documentació en PDF
Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca