.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Enguany, dins el festival Inund’Art, a la Casa de Cultura es presenta una mostra d’artistes seleccionats que es podrà veure fins al 22 de juny. 

Laia Bedós. «Màquines de la felicitat» (pintura). T’imagines tenir una màquina de la felicitat que et fa ser feliç només de mirar-la? L’obra de Laia Bedós té aquesta finalitat, que en mirar-la puguis sentir alegria, calma, ganes de viure i pau. Amb colors i formes expressa i cerca la felicitat. Cada quadre té la seva pròpia història i el més interessant és que cadascú l’interpreti a la seva manera i es creï la seva, pròpia i única història. 

Raquel Bistuer. «Darrere del silenci» (dibuix). Rere els llavis muts no només hi habita el silenci. Entre línies i entre silencis llunyans, rere els rostres, les paraules són una clau d’entrada cap a nosaltres, cap a un espai sense coordenades, blanc, pur, allà on les paraules ja no tenen ús, en un espai que anomenem llar.

 

Anna Mitjà (guanyadora de la Menció d’Art Jove promoguda per la Coordinació Territorial de Joventut de Girona). Com moure (curtmetratge). Dues germanes. Una d’elles, embarassada. Una mare al costat. A més, un pare i una parella d’avis, amb tres nets. Tots ells i la resta d’espectadors reviuen, en la foscor, les seves pròpies històries quan aquestes els brinden una experiència emocional amb sentit, com diria Robert McKee al llibre El guió.

 

Múcab Dansa. «Projecte Bulb» (instal·lació luminicointeractiva). «Projecte Bulb» juga amb la paraula en ella mateixa. Per un costat, bulb (‘bombeta’ en angle¿s), i, per l’altre, bulb (en catala¿), com a ‘o¿rgan subterrani d'emmagatzematge de nutrients’. Un treball de cos i moviment per poder expressar i vehicular emocions. 

Bettina Eberhaerd (artista convidada de la Catalunya Nord). «Dé-tissage/Tissage» (tèxtils). Teixits, tapissos, pràctiques ancestrals tradicionals o tecnologies sofisticades, cadascuna per a una idea més o menys precisa de la matèria. Però el des-teixit, què podria ser el des-teixit? Un error, un acte incòmode, l’informe d’un estat de desgast o, al contrari, un desig de reciclatge ecològic? Com pot ser creatiu un gest de deconstrucció? 

Albert Gironès (guanyador de la convocatòria Art Per Tot - Catalunya). «200 km mirant enrere»(instal·lació sonora). Un recorregut a peu d’aproximadament 200 quilòmetres des del Call Jueu de Girona fins a la casa dels pares de l’artista, a Valls, serveix d’espai i de temps per investigar, a partir de trucades de telèfon, la relació popular entre el cognom Gironès i la ciutat de Girona.

Per a més informació: https://www.casadecultura.org/

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca