.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Tura Sanz i Maria Mercader són les guanyadores de les Exposicions Viatgeres
07/05/2018

Ja hi ha guanyadors de la convocatòria 2018-2019 del programa Exposicions Viatgeres. El jurat, que es va reunir el passat dimarts 25 d’abril, ha escollit els projectes «Plecs», de Tura Sanz, i «El món com a meditació», de Maria Mercader. Una d’aquestes dues exposicions, «Plecs», de Tura Sanz, s’inaugurarà a la Casa de Cultura de Girona el proper mes de setembre, i l’altra, «El món com a meditació», de Maria Mercader, el mes de setembre del 2019.

En total, a la convocatòria es van presentar nou projectes d’artistes provinents del conjunt de les comarques gironines. La majora s’han centrat en la tècnica de la pintura (oli, aquarel·la, tècnica mixta o collage), encara que l’escultura també hi ha estat representada.

Els projectes guanyadors 

Amb el projecte «Plecs», de Tura Sanz, lartista presenta un conjunt de peces a partir de les quals podem entreveure la relació entre el jo i el cos, i també com aquesta relació adquireix presència física en forma d’obra. L’exposició es construeix amb obres realitzades amb diferents gèneres i tècniques: la pintura, l’oli sobre tela, l’escultura i el dibuix o el grafit. Tot, sota un denominador comú, que és ben explícit: «Plecs». Segons Tura Sanz, els plecs són «un conjunt de coses unides ordenadament» o «un conjunt de pàgines d’un llibre plegades pel mig» o «també els plecs del cos», el tema recurrent en el projecte que presenta.

 «El món com a meditació» és el títol d’un poema del poeta nord-americà Wallace Stevens. Maria Mercader l’ha manllevat com a títol de l’exposició perquè s’hi identifica allò que vol copsar l’artista: «la pintura entesa com a interpretació del món». L’artista explica que l’ésser humà acostuma a «fer vagar el pensament intentant una possible interpretació del món davant una realitat que no coneixem» i aquest aspecte és el que a ella li interessa treballar en les seves obres: «intentar copsar la realitat tridimensional en dues dimensions damunt el suport pictòric».

Mercader treballa amb plafons de fusta de 110 x 50 cm, gairebé com a paravents japonesos, que va unint per configurar la peça. Mercader hi parla del món, dels rajos del sol, de l’aigua, de la naturalesa, de les fulles, de les flors, de les llavors i del cos.

El jurat ha escollit el projecte «per la poètica, subtilitat i delicadesa de la seva proposta i perquè és molt coherent en relació amb els conceptes expressats».

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca