.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Per commemorar el 90è aniversari de l'artista Domènec Fita, s'han organitzat cinc mostres a diferents espais expositius de Girona. Les dues que s’inauguraran pròximament són les que es podran veure a la Fundació Fita i a la Casa de Cultura de Girona a partir del 15 de novembre.


La mostra «Geometrització per la ruptura», produïda per Ignasi Esteve, pretén explicar l’ús de la geometria de l’artista, la proporció a les seves obres i la utilització de materials de rebuig i arraconats que, al mateix temps, modela i transforma per crear noves textures. Mitjançant les obres, es pot veure com Fita aconsegueix cridar l’atenció a partir d’allò inesperat i la nova geometria de les formes.


En el cas d'«El buit sobre el ple», l'exposició mostra l’extraordinària formació acadèmica de l’artista a partir de la seva manera de modelar l’espai, del treball del ple i del buit en el dibuix, la pintura i l’escultura per aconseguir l’expressió que busca. Està dirigida i produïda per Sebastià Goday i Lluís Freixas, i compta amb algunes obres destacades de l'artista com ara Crist jacent, de la catedral de Girona, o Ecce homo, així com pintures d’escenes del Calvari o sobre els refugiats i els exiliats de Bòsnia.


Per altra banda, el 15 de novembre també s’ha organitzat la conferència «Art contemporani en la litúrgia després del Concili Vaticà II», a càrrec de l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, a l’auditori Josep Irla de la Casa de Cultura.

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca