.

CERCADOR

Notícies

Tornar

L’Associació d’Amics del Museu d’Art de Girona ha impulsat una nova restauració d’un conjunt escultòric que forma part del Fons d’Art de la Diputació de Girona. Es tracta de quatre escultures de pedra policromada del segle xii que constitueixen un calvari atribuït al mestre Bartomeu.

Les escultures procedeixen del cementiri de la catedral de Girona, i es considera que van ser fetes pel mestre Bartomeu o al seu taller. En concret, les quatre peces representen dos lladres, sant Joan i la Verge (el Crist s’havia restaurat amb anterioritat, l’any 2014). Es tracta d’unes talles de pedra nummulítica, policromades i daurades, d’una gran qualitat, i amb elements estilístics propis tant del romànic com del gòtic.

La intervenció s’ha dut a terme al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. S’ha iniciat amb un estudi acurat de l’estat de conservació de les escultures, l’extracció i analítica de mostres i una anàlisi multiespectral amb llum natural, llum ultraviolada i rajos X; s’ha fet un tractament de consolidació estructural per corregir les deformacions que presentaven les figures i netejar-ne la brutícia, i, finalment, s’han tractat esquerdes i petites pèrdues amb morter de calç i s’ha fet el retoc cromàtic puntual d’algunes pèrdues.

Més informació: http://www.museuart.com

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca