.

CERCADOR

Notícies

Tornar

El Museu d'Art acull una exposició sobre el fons de xilografies de la Diputació
27/10/2015

«Primeres impressions. Xilografies gironines s. XVII-XX» és l’exposició més gran que s'ha fet fins ara sobre el fons de l'antiga impremta Carreras, amb prop de 800 objectes procedents del mateix Fons d'Art de la Diputació de Girona (ubicat a l'MD'A), de la Biblioteca de Catalunya, el Museu Frederic Marès, la Biblioteca del Seminari Diocesà de Girona, l'Arxiu Municipal de Girona i del Fons Joan Amades.

És la primera vegada que aquesta col·lecció, adquirida l’any 1986 per la Diputació de Girona, s’exposa amb una representació important del total de més de 2.000 matrius que la conformen, junt amb els gravats originals d’època que van il·lustrar. Aquest és un dels fons de xilografies més importants d'Europa.

La mostra, que es podrà veure al Museu d'art fins al 4 d'abril del 2016, esdevé pretext per explorar transversalment la història de la impremta a la ciutat de Girona i l’ús de la xilografia com a eina per excel·lència en la il·lustració de llibres i document quasi fins ben arribat el segle XX, malgrat la introducció de noves tècniques. El conjunt, extens i molt variat, és representatiu de la imatgeria popular catalana, que al llarg de tres-cents anys va il·lustrar un ampli ventall de llibres, documents i estampes populars.

VÍDEO ―

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca