.

CERCADOR

Notícies

Tornar

El Museu d'Art de Girona recupera el llegat del pintor barceloní Modest Urgell
15/12/2014

Modest Urgell, un dels referents del paisatgisme en la pintura catalana, és el protagonista de l'exposició que s'acaba d'inaugurar al Museu d'Art de Girona i que s'hi podrà veure fins al 25 de maig. La rellevància d'aquesta mostra adquireix una doble vessant: per un costat vol donar a conèixer l'obra d'Urgell i, per l'altre, vol accentuar el lligam del pintor amb les terres gironines.

Tot i que Modest Urgell és un dels artistes de tombant dels segles XIX i XX que va gaudir de més reconeixement i projecció internacional (la seva obra es va exposar a Brussel·les, Paris i Munic), en ocasions ha passat desapercebuda la importància de la relació entre l'artista i la ciutat de Girona. Al 1986 va residir durant un temps a la ciutat, va recórrer molts pobles de la província els paisatges dels quals va plasmar en les seves pintures i, convidat per Joaquim Vayreda, va fer una estada a la ciutat d'Olot durant la qual va tenir una relació molt directa amb molts artistes de l'època. És sabut que aquest període va suposar un punt d'inflexió en la seva carrera, sobretot per la seva predilecció per la representació del paisatge.

La mostra compta amb un total de 18 pintures, principalment d'oli sobre tela, i alguna d'oli sobre cartró. En el conjunt de l'exposició hi predomina el gènere paisatgístic, amb principal atenció a les vistes marines. Totes les obres exposades, bona part de les quals fins ara es mantenien en magatzems, formen part del Fons d'Art de la Diputació de Girona, menys un interessant dibuix satíric titulat El filòsof que prové del Fons del Bisbat de Girona.

VÍDEO ―

Documentació ―

Documentació en PDF
Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca