.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Coincidint amb el centenari de la mort de Josep Berga i Boix, el número 287 de la Revista de Girona ha volgut recordar la seva figura dedicant-li el dossier. Aquest reportatge, coordinat per l'historiador de l'art Joan Sala, ressegueix la seva trajectòria personal i vital des de diferents perspectives: artística, literària, filosòfica i pedagògica.

Josep Berga i Boix fou un dels artistes amb més projecció i transcendència de la història de l'art català. Va ser considerat un innovador per pintar temes que ningú no pintava i per ser un dels primers pleinairistes de Catalunya. Algunes de les seves obres més representatives les podem trobar en el catàleg digital del Fons d'Art de la Diputació de Girona.

L’Ajuntament d’Olot, aprofitant aquesta efemèride, ha declarat el 2014 l’Any Berga i Boix. Dins del marc d'aquesta commemoració el Museu Comarcal de la Garrotxa acull les  exposicions:“Josep Berga i Boix (1837-1914). Els inicis del paisatgisme a Catalunya” i “Les alumnes de Berga, pintores olotines desconegudes”, que es poden veure fins al 18 de gener.

VÍDEO ―

Documentació ―

Documentació en PDF
Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca