.

CERCADOR

Notícies

Tornar

Una reinterpretació de l'obra Onze de setembre d'Antoni Estruch, a la Casa de Cultura
19/11/2014

Fins al 5 de desembre es podrà veure al vestíbul de la Casa de Cultura una reinterpretació del quadre Onze de setembre d'Antoni Estruch, que han fet cinquanta artistes catalans utilitzant el seu propi univers plàstic. El procés ha consistit a fragmentar l'obra d'Estruch en peces de 46 x 38 cm; a cadascuna de les peces cada creador convidat ha pogut representar una petita part del quadre, aportant-hi la seva pròpia personalitat artística. El resultat és un collage impregnat de diferents punts de vista creatius amb una gran diversitat d'estils i tècniques.

Entre els cinquanta artistes que han col·laborat en aquesta reinterpretació, n'hi ha més de 20 de gironins, entre els quals destaquen Vicens Huedo, Bosch Martí, Niebla, Clara Oliveras, Quim Domene i Pep Camps.

Aquesta “visió fragmentada” del quadre d'Antoni Estruch és una iniciativa que sorgeix de l'Ajuntament de Caldes d'Estrach, propietari de la peça original, comissariada per Sol Mussons i Pim Colomer. En aquesta obra s’immortalitza la caiguda del conseller en cap Rafael Casanova al setge de Barcelona, durant la Guerra de Successió. És una de les poques obres catalanes que fan referència als fets del 1714, i s'ha convertit en la icona dels actes del Tricentenari. Actualment, el quadre es pot veure a l’exposició permanent del Museu d’Història de Catalunya.

Les vostres dades s'incorporaran al fitxer Llistes de difusió, creat per la Diputació de Girona per fer arribar informació de les seves activitats i serveis. Entenem que, enviant la vostra adreça electrònica, ens autoritzeu a enviar-vos aquesta informació. Podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa adreçant-vos a difusio@ddgi.cat
Tanca