Recital de guitarra. Presentació del disc Americana Josep Manzano
Josep Manzano-Recital de guitarra. Presentació del disc Americana
Josep Manzano-Recital de guitarra. Presentació del disc Americana
Grup professional
Música
Apte per a biblioteques
Sinopsi

Es proposa un recorregut per peces clàssiques i populars dels dos últims segles, des de danses de moda del Romanticisme del segle XIX, com el vals o la polca, fins a temes de música pop d’autors com Carlos Santana o Eric Clapton, passant pel jazz o la música llatina. El repertori inclou peces de compositors amb obres per a guitarra tan reconeguts com Tàrrega, Josep Ferrer o Falla, i clàssics del jazz com Django Reindhart. També es presenta l’últim disc, Americana, amb músiques del continent americà. Hi ha possibilitat de programes a la carta dedicats a Tàrrega, Albéniz, compositors gironins del segle XIX, etc.

Currículum

Nascut a Girona, s’inicia en la guitarra de forma autodidacta en guitarra clàssica i moderna. Més endavant cursa els estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Ha fet nombrosos concerts i enregistraments per a la ràdio i la televisió, tant com a solista com formant part de formacions de música de cambra o conjunts instrumentals més nombrosos. Ha enregistrat discos amb el guitarrista de flamenc Xavier Ballesteros i amb el guitarrista anglès Carlos Garcia-Benitez, a més de participar en diversos discos recopilatoris. Ha girat per Bulgària amb el flautista búlgar Nicolay Yordanov i ha treballat amb el flautista gironí Esteve Zulet i amb el Joan Sadurní Trio. Ha col·laborat amb el grup poètic-musical Dinosaurios i ha estat membre de diversos grups de música moderna. Ha actuat, convidat per diversos festivals i ambaixades, a més de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, per Europa, Amèrica i Àsia, en països com Suïssa, Sèrbia, Anglaterra, Alemanya, Itàlia, França, Bulgària, Mèxic, Perú, Argentina i Kuwait. La seva discografia com a solista consta de cinc CD: Tàrrega i el seu llegat (2002), amb obres de Francesc Tàrrega, Emili Pujol i Miquel Llobet; Tàrrega: Els 35 preludis i estudis; Melancolie - Compositors guitarristes gironins del segle XIX, amb obres de Ferrer, Costa i Bassols, algunes primers enregistraments mundials d’aquests desconeguts compositors gironins; Recital íntim, el qual presenta un repertori eclèctic que va des de música del XIX fins al pop dels anys setanta del XX; Americana, que inclou músiques del continent americà, des del nord fins al sud. És professor de guitarra a l’Escola de Música del Gironès i va impulsar el Festival de Guitarra de Girona-Costa Brava.

Fitxa artística
Autoria:Diversos autors, des de Tàrrega fins a Santana
Direcció:
MUS:Josep Manzano, guitarra
Durada de l'espectacle:1 h
Públic:
Edats:Totes les edats
Fitxa tècnica
Mides escenari:Adaptable
Temps de muntatge:1 h
Temps de desmuntatge:
Requeriments tècnics per l'espaiEs necessita 1 cadira sense braços i microfonia, i amplificació en cas d'exteriors o sales molt grans. Disposem d'equip de petit format.
Dades de contacte
Nom de contacte:
Josep Manzano
Nom del grup:
Josep Manzano
Telèfon mòbil:
639500373
Adreça electrònica:
josep@jmanzano.com
Municipi:
Girona
Codi postal:
17005
Web:
www.jmanzano.com
Import del caixet
700 euros (negociables)
No exempt d'IVA (21 %)
Etiquetes
Clàssiques
Moderna o popular
Auditori
Valoracions
3 / 5
1 valoracions