1'59'' que van canviar el món. El naixement de la bossa nova Companyia Iogui Trio
Companyia Iogui Trio-1'59'' que van canviar el món. El naixement de la bossa nova
Grup professional
MúsicaTeatre
Apte per a biblioteques
Públic familiar
Sinopsi

Concert-relat que desgrana la història de la bossa nova a través dels seus protagonistes, les cançons més representatives i anècdotes teatralitzades.

Des de la samba primigènia aportada pels esclaus africans arribats al Brasil, fins a l’establiment del gènere musical popular més elegant i sofisticat del segle XX, resseguim les evolucions i les barreges culturals que culminen amb la màgia de Joao Gilberto, les composicions de Tom Jobim i la poesia de Vinicius de Moraes.

El títol de l’espectacle s’inspira en un dels capítols de l’obra de Ruy Castro, el gran cronista de la bossa nova i una de les diverses fonts documentals en la qual es basa l’espectacle.

Xavi Molina (narrador), Evandro Correa i Lluís Subiranas som els tres músics que us acompanyem en aquest recorregut. Veus, guitarra, clarinet, saxo, contrabaix, caixó, xiulet, mans, cullereta i capsa de mistos són els nostres instruments.

En acabar l'espectacle, oferim la possibilitat d'obrir un torn de preguntes o col·loqui per aprofundir en el coneixement d'aquest gènere musical.

Currículum

Xavi Molina

Multiinstrumentista, director, compositor i docent de formació clàssica, tradicional i jazzística.

Estudia tenora amb Josep Gispert i Ricard Viladesau. Es titula en clarinet clàssic al Conservatori de Girona. L’any 1992 s’endinsa en el llenguatge del jazz i el saxo. Fa harmonia moderna, arranjaments i composició amb Lluís Vergés.

El 2006 s’estableix com a interpret freelance de saxo, clarinet i tenora, tant amb formacions pròpies com en incomptables col·laboracions.

Compagina la interpretació amb la tasca de director, compositor i arranjador.


Evandro Correa

Neix a Florianópolis, al sud del Brasil.

L’any 1992 comença els estudis musicals: classes de guitarra amb Carlos Nieheus i Nelson Faria; classes mestres amb Arismar Do Espiritu Santo, Hermeto Pascual i Alegre Correa... El 1997 es trasllada als Estats Units per completar la seva formació. A l’Acadèmia de Música de Los Angeles té com a professors: Frank Gambale, Scott Henderson, Jimmy Haslip, Alphonso Johnson, Roy Haynes...

El 2000 se’n va a viure a Barcelona. Estudia arranjaments i orquestració moderna mentre dona classes al Conservatori de Música Moderna de Badalona.


Lluís Subiranas

Baixista, contrabaixista i verro.

Al llarg dels anys fa incursions en diversos estils musicals: jazz (Companyia Acústica, Impuls Big Band, Joan Garrido & The Global Band), jazz-fusió (Bullock’s), música tradicional/jazz (Katroi Ensemble), música de cobla (Bisbal Jove i La Flama de Farners), cobles-orquestres (Marina, Costa Brava, Selvatana), havanera (Peix Fregit, Port Bo & Nina), afroblues (Kodjo Senyo), bolero (Trio Luna), rock (Bourbon), cançó d’autor (Clara Sánchez-Castro, Pep Nadal), rumba (Gipsys), soul (Soul A Banda)...

Fitxa artística
Autoria:Companyia Iogui Trio
Direcció:
Actor/Actriu:Xavi Molina
Actor/Actriu:Evandro Correa
Actor/Actriu:Lluís Subiranas
Durada de l'espectacle:1 h
Públic:Tots els públics
Edats:
Fitxa tècnica
Mides escenari:4 m x 3 m aprox.
Temps de muntatge:60-90 min
Temps de desmuntatge:30 min
Requeriments tècnics per l'espaiPresa de corrent
Dades de contacte
Nom de contacte:
Companyia Iogui Trio
Nom del grup:
Companyia Iogui Trio
Telèfon mòbil:
637840629
Adreça electrònica:
ioguitrio@gmail.com
Municipi:
Llagostera
Codi postal:
17240
Web:
Import del caixet
675 euros (per a espais reduïts que no requereixin equipament addicional)
Exempt d'IVA
Etiquetes
Moderna o popular
Contes i Narracions
Valoracions
0 / 5
0 valoracions