Concert-relat que desgrana la història de la bossa nova a través dels seus protagonistes, les cançons més representatives i anècdotes teatralitzades.
Des de la samba primigènia aportada pels esclaus africans arribats al Brasil, fins a l’establiment del gènere musical popular més elegant i sofisticat del segle XX, resseguim les evolucions i les barreges culturals que culminen amb la màgia de Joao Gilberto, les composicions de Tom Jobim i la poesia de Vinicius de Moraes.
El títol de l’espectacle s’inspira en un dels capítols de l’obra de Ruy Castro, el gran cronista de la bossa nova i una de les diverses fonts documentals en la qual es basa l’espectacle.
Xavi Molina (narrador), Evandro Correa i Lluís Subiranas som els tres músics que us acompanyem en aquest recorregut. Veus, guitarra, clarinet, saxo, contrabaix, caixó, xiulet, mans, cullereta i capsa de mistos són els nostres instruments.
En acabar l'espectacle, oferim la possibilitat d'obrir un torn de preguntes o col·loqui per aprofundir en el coneixement d'aquest gènere musical.
Xavi Molina
Multiinstrumentista, director, compositor i docent de formació clàssica, tradicional i jazzística.
Estudia tenora amb Josep Gispert i Ricard Viladesau. Es titula en clarinet clàssic al Conservatori de Girona. L’any 1992 s’endinsa en el llenguatge del jazz i el saxo. Fa harmonia moderna, arranjaments i composició amb Lluís Vergés.
El 2006 s’estableix com a interpret freelance de saxo, clarinet i tenora, tant amb formacions pròpies com en incomptables col·laboracions.
Compagina la interpretació amb la tasca de director, compositor i arranjador.
Evandro Correa
Neix a Florianópolis, al sud del Brasil.
L’any 1992 comença els estudis musicals: classes de guitarra amb Carlos Nieheus i Nelson Faria; classes mestres amb Arismar Do Espiritu Santo, Hermeto Pascual i Alegre Correa... El 1997 es trasllada als Estats Units per completar la seva formació. A l’Acadèmia de Música de Los Angeles té com a professors: Frank Gambale, Scott Henderson, Jimmy Haslip, Alphonso Johnson, Roy Haynes...
El 2000 se’n va a viure a Barcelona. Estudia arranjaments i orquestració moderna mentre dona classes al Conservatori de Música Moderna de Badalona.
Lluís Subiranas
Baixista, contrabaixista i verro.
Al llarg dels anys fa incursions en diversos estils musicals: jazz (Companyia Acústica, Impuls Big Band, Joan Garrido & The Global Band), jazz-fusió (Bullock’s), música tradicional/jazz (Katroi Ensemble), música de cobla (Bisbal Jove i La Flama de Farners), cobles-orquestres (Marina, Costa Brava, Selvatana), havanera (Peix Fregit, Port Bo & Nina), afroblues (Kodjo Senyo), bolero (Trio Luna), rock (Bourbon), cançó d’autor (Clara Sánchez-Castro, Pep Nadal), rumba (Gipsys), soul (Soul A Banda)...