Laboratori Utopia La maleta de les llegendes
La maleta de les llegendes-Laboratori Utopia
La maleta de les llegendes-Laboratori Utopia
La maleta de les llegendes-Laboratori Utopia
La maleta de les llegendes-Laboratori Utopia
La maleta de les llegendes-Laboratori Utopia
Grup amateur
TeatreTaller
Apte per a biblioteques
Públic familiar
Sinopsi

Dirigit a nenes i nens de 4 a 7 anys.


Laboratori Utopia és una proposta per gaudir de la màgia de les llegendes tradicionals però des d'una perspectiva contemporània, a l'hora que aprenem l'engranatge per construir i articular històries amb significat i d'acord amb els valors dels nostres temps.


Per una banda, s'ofereix una representació teatral de l'adaptació de tres llegendes de la cultura popular, a través d'un escenari de titelles i amb una maleta d'on surten tot de personatges fantàstics, il·lustracions, instruments musicals i objectes; i, per l'altra, tot plegat es combina amb una sèrie d'activitats creatives que ens aniran donant pistes per crear les nostres pròpies històries.


Les adaptacions de les llegendes estan creades sota una visió lliure d'estereotips sexistes i respectuoses amb la diversitat i el medi ambient; tot i així, es manté la seva essència arquetípica, amb la idea de fer conèixer a les noves generacions el llegendari de la seva cultura popular.


Les llegendes que s'expliquen són:


La llegenda del Pont Major, una història que dona a conèixer l'origen de la denominació d'aquest pont i que narra les aventures dels dos protagonistes, en Lee i la Maria.


Gerió, el monstre dels tres caps, és la terrible història del gegant que va fundar la ciutat de Girona i que va intentar destruir Pyrene, la princesa que va fugir als Pirineus i que es va convertir en heroïna.


La sirena del Galligants, un història de superació personal que ens parla del personatge més enigmàtic de l'edat mitjana.


Totes tres llegendes formen part de la cultura popular catalana i gironina. Ara bé, es fan adaptacions d'altres municipis per encàrrec, de tal manera que es puguin oferir a la mainada històries relacionades amb el seu territori.


Currículum

La Bàrbara és graduada en belles arts per la Universitat de Barcelona i Màster oficial d'educació interdisciplinària de les arts en aquesta mateixa Universitat. Paral·lelament s'ha format com a clown en la Factoria DiMo de Barcelona, i ha rebut nombrosos seminaris i cursos de teatre experimental a Nàpols (Itàlia).

Actualment, treballa en l'àmbit de l'educació i la mediació artística en projectes propis i també externs a la comarca del Gironès.

Dirigit a infants a partir de 8 anys.

Fitxa artística
Autoria:Bàrbara Rodríguez Valdés
Direcció:
Actor/Actriu:Bàrbara Rodríguez
Durada de l'espectacle:60 min
Públic:Tots els públics
Edats:
Fitxa tècnica
Mides escenari:L'espai escènic ha de ser d'1,5 m x 2 m i tant pot ser interior com exterior.
Temps de muntatge:20 min
Temps de desmuntatge:15 min
Requeriments tècnics per l'espaiUn endoll per a connectar una llum.
Dades de contacte
Nom de contacte:
Bàrbara Rodríguez Valdés
Nom del grup:
La maleta de les llegendes
Telèfon mòbil:
635132805
Adreça electrònica:
maletallegendes@gmail.com
Municipi:
Girona
Codi postal:
17004
Web:
www.lamaletaproject.com
Import del caixet
180 euros
Exempt d'IVA
Etiquetes
Espectacle de carrer
Titella
Contes i Narracions
Taller de contes
Valoracions
0 / 5
0 valoracions