Soc la Mercè Piruleta Contes
Piruleta Contes-Soc la Mercè
Piruleta Contes-Soc la Mercè
Piruleta Contes-Soc la Mercè
Piruleta Contes-Soc la Mercè
Grup professional
Teatre
Apte per a biblioteques
Sinopsi

Un monòleg tragicòmic, intens i emotiu.

Amb el rerefons de la postguerra, aquest monòleg se centra en el personatge de la Mercè, una dona jove, innocent i ingènua que viu en un mas de la zona del Montseny i que se'n va a fer de minyona a Barcelona en una casa de l'alta burgesia barcelonina afavorida pel franquisme. Representa així moltes altres dones a qui va tocar viure aquest període de la història. La Mercè accepta tot allò que la vida i la mestressa de la casa li imposen. Arriba a acceptar, fins i tot, que li canviïn el nom pel de Merceditas. Com moltes dones de l'època, assumeix el seu destí per tirar endavant i acceptant els convencionalismes d'una època que deixava la dona en un segon pla. Dones anònimes que no segueixen cap corrent ideològic o, almenys, no ho manifesten. El seu paper no és més que la supervivència. Dones que es veuen abocades a ser bones cristianes per tal que els seus fills siguin bons ciutadans i Espanya s'enorgulleixi d'ells!

D'altra banda, s'explora un moviment poc conegut de l'època per la benvolguda falta d'informació per part de les autoritats del moment: Agrupació Guerrillera de Catalunya, grups provinents d'exmaquis, anarquistes i comunistes que duen a terme diferents accions, com la col·locació de diversos artefactes explosius en dependències oficials, vies fèrries... i també assalts a alguns comerços.

L'obra intenta ser una crònica fidel i de costums de la Barcelona de la postguerra.

Fent servir un recurs narratiu on es barregen passat, present i futur, l'espectador pot conèixer profundament la protagonista i els personatges que l'envolten. S'utilitza un estil narratiu molt simple i planer, adequat a la ingenuïtat de la protagonista. Malgrat el final dramàtic de l'obra, s'utilitza el contrapunt d'un personatge còmic adient al caràcter de la Mercè.

Currículum

Formació teatral a l'Escola d'Actors de Barcelona i a El Galliner.

Cursos de Formació amb Nola Rae, Anton Valen, Cristina Marti, Pere Hosta, Pep Vila, Isabel Rocatti, Sabri Zekri, Marcel Tomàs...

Des de l'any 2008 exerceix com a actriu professional a les companyies de públic infantil i familiar

Piruleta Contes i Companyia Bambolines. L'any 2015 comença a treballar de pallassa d'hospital a l'Hospital de Palamós per a l'associació Tirita Clown, i a partir de l'any 2019 crea la seva companyia per a públic adult juntament amb Pep Vila amb la seva primera obra Soc la Mercè.

Amb aquesta obra és descoberta pel productor Pepe Vaquero, de la Companyia Stoptrick,

que la fitxa per a l'obra Una nit molt complicada en el paper de Remei, dirigida per Martí Peraferrer. També treballa esporàdicament per a Actua Productions en espectacles de carrer.

L'estiu de 2021 presenta el work in progress Sí, vull! al Festival Passejades de Sant Pere Pescador i és seleccionada entre més de 30 propostes per l'organització per presentar en conveni amb l'Ajuntament de Figueres.

Fitxa artística
Autoria:Elena Ballester / Pep Vilà
Direcció:
Actor/Actriu:1
Durada de l'espectacle:40 min
Públic:Adults
Fitxa tècnica
Mides escenari:Un minim de 3 m x 3 m
Temps de muntatge:1 h 30 min
Temps de desmuntatge:30 min
Requeriments tècnics per l'espaiDependra de l'espai on es faci
Dades de contacte
Nom de contacte:
Elena Ballester Pi
Nom del grup:
Piruleta Contes
Telèfon mòbil:
696937268
Adreça electrònica:
elenaballesterpi@gmail.com
Municipi:
Girona
Codi postal:
17002
Web:
www.piruletacontes.blogspot.com.es
Import del caixet
500 euros més tecnic si escau
No exempt d'IVA (21 %)
Etiquetes
Text contemporani
Teatre d'humor
Contes i Narracions
Valoracions
0 / 5
0 valoracions